Bebek Emzirme Pozisyonları Nelerdir?

Bebek Emzirme Pozisyonları Nelerdir?
REKLAM ALANI

Bebek emzirme pozisyonları ilk bebeğini kucağına almış anneler için son derece önemlidir. Bebeğini kolay bir şekilde beslemek isteyen annelerin, hem kendisi hem bebeği hem de bilimsel olarak kanıtlanmış pozisyonları tercih etmesi gerekir.  Bebeklerin rahat emzirilmesi, ağrı yaşamaması ve gaz sancısı çekmemesi için emzirme pozisyonu oldukça önemlidir. Aynı zamanda bebek süt emerken annesi ile iletişim halinde olması, onu besleyici olarak kodlaması ve bu şekilde aradaki bağın kuvvetlenmesi de oldukça önemlidir.

Çocuk doğduğu andan itibaren başlayan ve en erken mama sürecine kadar devam eden süreçtir. Genel olarak tüm pozisyonlarda en çok dikkat edilmesi gereken ilk konu bebeğin meme ucunu tamamen ağzına alabilmesidir. İkinci konu ise bebeğin vücut yapısının ağrıya sebep olacak pozisyonda olmamasıdır.

Beşik Pozisyonu

En yaygın olan ve refleks olarak her insanın bebeği tutuş şeklinden açıklanan beşik pozisyonu bebeğin en rahat ettiği pozisyonların başında gelir. Bebeğin başı dirseğin ya da alt kolun iç kısmına gelecek şekilde tutulur. Tüm vücut anneye dönüktür ve sırt ile kalça kısmı avucun iç ile desteklenir. Bu şekilde boyun ve beli ağrımadan rahat bir şekilde emzirilebilir.

Ters Beşik Pozisyonu

Bebeğin başı meme hizasında, emzirilecek memeye yakın bir şekilde ancak diğer kol ile tutulur. Bu pozisyonda bebeğin beli ve kalçası dirseğinizin bütün sırt ise alt kolunuzun iç kısmı ile desteklenir. Bebeğin boynu avuç içiniz ile başı ise parmaklarınız ile desteklenir.

Koltuk Altı Pozisyonu

Koltuk altı ya da diğer adı ile çanta pozisyonu. Bebeğinizin ayakları kolunuzun altından vücudunuzun arkasına doğru uzanır, başı ön kısmınızda kalacak şekilde durur. Eğer beşik pozisyonlarında bebeğiniz emzirme güçlüğü çekiyorsa bu pozisyonu deneyebilirsiniz. Özellikle sezaryen doğum yapan anneler dikiş yerlerine baskı olmaması adına bu pozisyonu tercih etmektedirler.

Yan Yatış Pozisyonu

Emzirme pozisyonları arasında annelerinde yorumlarına göre en rahat pozisyondur. Bebeğiniz ile karın karına temas edecek şekilde yan yatarak uzanılır. Bebek en yakın memeden emzirilir, bu pozisyon hem bebeğin hem annenin uzanır pozisyonda olması sebebi ile bebeğin güvende hissetmesini ve uykuya rahat bir geçiş yapmasını da sağlamaktadır. Özellikle doğum sonrası çok gergin olan anne bedeni bu pozisyonda emzirirken oldukça rahatlar.

Doğum sonrasında hastanelerde ebeler ve hemşireler tarafından bebek emzirme pozisyonları için yardım edilmektedir. Bu pozisyonlar hakkında sizlere de genel bilgilendirme doğum sonrasında ayrıca yapılacak ve bebeğinizin tercihine göre de doktor ve uzman sağlık ekibi tarafından uygun pozisyon belirlenmiş olacaktır.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.